fbpx

Implementatie HiX 6.2 bij Deventer Ziekenhuis

Implementatie standaard content HiX 6.2 bij Deventer Ziekenhuis

Na een lange en intensieve voorbereiding was het eind november 2019 zover. Het Deventer Ziekenhuis ging live met HiX 6.2 standaard content, het nieuwe EPD van ChipSoft. Op hetzelfde moment werd ook één geïntegreerd PACS-systeem van SECTRA in gebruik genomen voor de medische beelden. Deze twee implementaties zorgden voor een complexe onderneming aangezien deze twee systemen direct invloed op elkaars functionaliteiten hadden. Wij gingen met Martijn Loo, Programmamanager standaard content Deventer Ziekenhuis in gesprek.

Het Deventer Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis waarin innovatie en ontwikkeling een belangrijke rol spelen. Martijn Loo: “Het Deventer Ziekenhuis wil altijd voorop lopen in de nieuwste ontwikkelingen, zowel op ict gebied als medisch.” Het ‘oude’ EPD, HiX 6.1 van ChipSoft, was dan ook zo ingericht dat het deze topklinische waarden optimaal ondersteunde. Voor elk bijzonder werkproces bestond een zelfgebouwde HiX-oplossing van hoog niveau. Door de implementatie van HiX 6.2 standaard content moesten de huidige werkprocessen soms worden aangepast om zo aan te sluiten bij de standaard content. Chipsoft heeft bij deze implementatie dankzij de grote kennis van het functioneel beheer en de zorgverleners inzichten opgedaan die ook voor andere ziekenhuizen waardevol bleken. Een aantal verbeteringen zijn opgenomen in de standaard content van ChipSoft zodat andere ziekenhuizen met standaard content hiervan kunnen profiteren. De resultaten van deze samenwerking zorgen ervoor dat de inrichting van het EPD aansluit op de kwaliteit die in Deventer wordt nagestreefd. Met focus op de toekomst brengt de standaard content grote voordelen met zich mee.

“DE CONSULTANTS VAN PINKROCCADE HEALTHCARE HEBBEN HET PROGRAMMA-MANAGEMENT EN DE WERKGROEPEN ONTZORGD DOOR GOED INHOUDELIJK WERK TE LEVEREN TIJDENS EN NA HET PROJECT.”

Martijn Loo Deventer Ziekenhuis

Voordelen standaard content

De belangrijkste reden om te kiezen voor de standaard content van HiX was het gestructureerd vastleggen van werkprocessen en dossiervoering. Met deze standaardisatie sorteert het Deventer Ziekenhuis voor op het eenvoudiger uitwisselen van patiëntinformatie tussen zorgverleners onderling en met de patiënt. De zorgbouwstenen zijn onderdeel van het aangeboden pakket van ChipSoft, welke nodig zijn voor deze gestandaardiseerde informatie-uitwisseling. Het besluit om over te gaan op de standaard content was snel genomen, binnen drie maanden. Dit werd gevoed door het vooruitstrevende karakter van het ziekenhuis. Het Deventer Ziekenhuis wil het liefst snel anticiperen om zo mee te gaan met de ziekenhuis IT-trends, waarbij informatie-uitwisseling in regio een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Omdat we als PinkRoccade graag een bijdrage leveren aan deze doelstelling ontstond er een duidelijke match: “De consultants van PinkRoccade Healthcare hebben het programma-management en de werkgroepen ontzorgt door goed inhoudelijk werk te leveren tijdens en na het project.” – Martijn Loo.

De consultants van PinkRoccade Healthcare hebben geholpen om de vertaalslag te maken vanuit Deventer Ziekenhuis-werkgroepen naar de standaard content van ChipSoft. Hierbij was de opdracht helder: Deventer wilde zich houden aan deze standaard content en ‘zelfbouw’ oplossingen voorkomen. Een uitdagende opgave waarin veel werd gevraagd van zowel de inhoudelijke kennis als de communicatieve vaardigheden van de consultants. De zorg en de ICT moesten hier samen op zoek naar een optimum. Mede door de ervaring van PinkRoccade Healthcare bij eerdere HiX standaard content implementaties konden werkprocessen bij de betrokken werkgroepen worden heringericht zonder ‘oude’ zelfbouw oplossingen te kopiëren.

Het Deventer Ziekenhuis koos voor PinkRoccade Healthcare vanwege de goede verhalen van andere ziekenhuizen en concullega’s. Vanuit het Deventer Ziekenhuis was een uitvraag gedaan bij meerdere externe partijen, waarbij PinkRoccade Healthcare het best kon voldoen aan de juiste kennis en ervaring voor de werkgroepen steriel, revalidatieplanning en conversie. Gedurende het gehele traject is het een echte samenwerking gebleken, waarbij het borgen van opgedane kennis voor het Deventer Ziekenhuis centraal stond. Ook voor Pink was dit een mooi project: “Het was een bijzondere ervaring. Vanaf de eerste dag heb ik mij als externe consultant echt onderdeel gevoeld van het EPD-projectteam en het Deventer Ziekenhuis.” – Tom van ’t Hoff, consultant PinkRoccade Healthcare

Naast de goede werksfeer mag ook het resultaat van deze twee grote projecten er zijn. Het belangrijkste: Het Deventer Ziekenhuis is klaar voor de toekomst. Een grote groep artsen en verpleegkundigen is tevreden over de werking van het nieuwe EPD en PACS-systeem. Het aankomende jaar staat in het teken van het optimaliseren van de ziekenhuisprocessen en het creëren van rust op EPD-gebied in het Deventer Ziekenhuis. We zijn trots dat we hebben bijgedragen aan het toekomstbestendiger maken van het Deventer Ziekenhuis.

Meer cases bekijken?

Klik hier voor meer ervaringen van klanten die u voor gingen.

GLIMS 9
Digitale zorg toekomstbestendige zorg CuraMare - PinkRoccade Ziekenhuizen
Klantcase Diakonessenhuis preoperatieve screening - uitgelicht

Blijf op de hoogte

Laat uw gegevens hieronder achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Bel mij terug

* Verplicht veld. Geen zorgen: uw gegevens zijn veilig. We sturen alleen als we informatie voor u hebben. Reken op maximaal 2 e-mails per maand.

“Ik sta voor u klaar”

Renate Steenvoorden
BU Manager Ziekenhuizen

Benieuwd naar ons? Bel gerust met Renate op 06 2732 1909
Of e-mail naar Renate.Steenvoorden@pinkzlc.nl
Liever teruggebeld worden? Vul dan ons terug-bel-formulier in

Bel mij terug

* Verplicht veld. Gegevens worden niet gedeeld met ‘derden’.

Contact

© Copyright PinkRoccade Ziekenhuizen & Laboratoria | Onderdeel van TSS | Privacy beleid