fbpx

Samenwerking tussen Atalmedial en PinkRoccade Laboratoria

op het gebied van laboratorium ICT diensten  

Samenwerking Atalmedial en PinkRoccade Laboratoria

In de laboratoria van Nederland wordt er altijd gezocht naar verbeteringen en de nieuwste implementaties op het gebied van ICT. Atalmedial is daarbij één van de grotere medisch diagnostische centra van Nederland en werkt momenteel nauw samen met PinkRoccade Laboratoria om samen de zorgprocessen te verbeteren. PinkRoccade Laboratoria is bij Atalmedial betrokken bij verschillende projecten, waaronder de optimalisatie van het LIS (Laboratorium Informatie Systeem) en het standaardisatie project rondom antibiotica resistentie met het RIVM. Geïnteresseerd hoe Atalmedial en PinkRoccade Laboratoria samenwerken voor een beter zorg voor iedereen? Lees dan hieronder verder.  

Atalmedial wilt graag versnellen in de optimalisering, digitalisering, en standaardisering van hun processen. Om zo een betere dienstverlening te kunnen bieden aan hun ketenpartners en patiënten. Daarom heeft Atalmedial een strategische samenwerking met PinkRoccade Laboratoria. Hierover zegt Sjoerd Visser (Manager I&A, Atalmedial) het volgende; de consultants van PinkRoccade Laboratoria worden bij Atalmedial ingezet bij specifiek benodigde kennis en vaardigheden, zoals bijvoorbeeld projectleiding. Daarnaast wordt de samenwerking met PinkRoccade Laboratoria ook gebruikt voor de beheer ondersteuning van beide LIS’en (KCL en MMB) en het middleware platform binnen Atalmedial.

Verschillende laboratoria projecten

Samen met PinkRoccade Laboratoria heeft Atalmedial het interne LIS geüpgraded. Wat heeft gezorgd voor verdere digitalisering en optimalisering binnen de zorg van Atalmedial. Het Klinisch Chemisch laboratorium van Atalmedial draait nu succesvol op GLIMS versie 9.9.6. PinkRoccade Laboratoria heeft Atalmedial bij dit project ondersteund op het gebied van projectleiding en door inhoudelijke applicatie kennis te leveren voor de inrichting.

Verder is PinkRoccade Laboratoria binnen Atalmedial ook betrokken bij de standaardisatie van antibiotica resistentie meldingen. Het project ISIS-AR (Infectieziekten Surveillance Informatie Systeem-Antibiotica Resistentie) is in samenwerking met het Nictiz en het RIVM, en moet leiden tot een Eenheid van Taal binnen de zorg. De uitwisseling van informatie m.b.t. antibiotica resistentie in micro-organismen is van groot belang voor het RIVM en zorginstellingen. Binnen het ISIS-AR project worden zaken toegepast zoals standaardisatie van termen met SNOMED en LOINC codes. Verder wordt er een koppeling opgezet tussen Atalmedial en het RIVM voor een actuele informatie overdracht. Hoe meer laboratoria zich aansluiten bij Eenheid van Taal, hoe beter het RIVM op de hoogte is van relevante ontwikkelingen binnen antibiotica resistentie in Nederland.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van PinkRoccade Laboratoria en wat wij voor u kunnen betekenen?

Zoals hierboven is beschreven is PinkRoccade Laboratoria samen met Atalmedial bezig met verschillende projecten en activiteiten. Met uiteindelijk het doel om samen een betere zorg te kunnen realiseren voor iedereen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen en wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op met Birgit Brouwer | Birgit.Brouwer@pinkzlc.nl | 06 4339 2540. 

Meer cases bekijken?

Klik hier voor meer ervaringen van klanten die u voor gingen.

GLIMS 9
Digitale zorg toekomstbestendige zorg CuraMare - PinkRoccade Ziekenhuizen
Klantcase Diakonessenhuis preoperatieve screening - uitgelicht

Blijf op de hoogte

Laat uw gegevens hieronder achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Bel mij terug

* Verplicht veld. Geen zorgen: uw gegevens zijn veilig. We sturen alleen als we informatie voor u hebben. Reken op maximaal 2 e-mails per maand.

“Persoonlijk contact? Neem contact met mij op”

Amber Kremer
Relatiebeheer Laboratoria

Benieuwd naar ons? Bel gerust met Amber op 06 4339 2771
Of e-mail naar amber.kremer@pinkzlc.nl
Liever teruggebeld worden? Vul dan ons terug-bel-formulier in

Bel mij terug

* Verplicht veld. Gegevens worden niet gedeeld met ‘derden’.

Contact

© Copyright PinkRoccade Ziekenhuizen & Laboratoria | Onderdeel van TSS | Privacy beleid