fbpx

Connected Care

Begeleiding implementaties transmurale gegevensuitwisseling

Het belang en de noodzaak voor transmurale gegevensuitwisseling bij ziekenhuizen wordt steeds groter. Het delen van patiëntgegevens met andere zorgorganisaties moet niet alleen snel gaan, maar ook op een veilige en effectieve manier gebeuren. Gelukkig zijn hier steeds meer oplossingen voor en ook vanuit de overheid worden er diverse initiatieven opgesteld om transmurale gegevensuitwisseling binnen het zorglandschap te stimuleren.

Als expert op het gebied van zorg en IT zijn wij er om ziekenhuizen en regionale samenwerkingsverbanden te adviseren en begeleiden bij dergelijke initiatieven. Vanuit onze kennis van de processen aan zowel zorg- als IT-kant en door het kunnen spreken van beide talen, slaan wij de brug tussen de zorgverlener en de IT-er. Wij weten wat er speelt omdat het ons dagelijkse werkveld is. Daarnaast houden we relevante ontwikkelingen en wet- en regelgeving nauwlettend in de gaten en delen we deze kennis. Met onze klanten en onderling. Zo blijven we altijd up-to-date.

Volledige ontzorging

Ons team van consultants staat klaar voor ontzorging bij projecten op het gebied van transmurale gegevensuitwisseling. We adviseren over IT-oplossingen voor betere samenwerking in de regio, bijvoorbeeld om de spoedzorg te optimaliseren door het gebruik van 2TWNTY4. Daarnaast werken we ook samen met verschillende RSO’s.

Dit zijn o.a. onze diensten:

  • Patiëntenportaal: Het begeleiden van projecten voor het optimaliseren en uitbreiden van patiëntportalen. Ook helpen we ziekenhuizen met het aansluiten op basis van de MedMij-standaarden. Dit alles om de informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten zo goed mogelijk te faciliteren.
  • VIPP 5: Het begeleiden van deelnames aan het Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional (VIPP). Daarbij adviseren we over actuele wet- en regelgeving en informatiestandaarden, treffen we de nodige voorbereidingen voor de audit en delen we lessons learned. In de rol als projectleider of -ondersteuner dragen we bij aan een optimale implementatie.
  • Met Spoed Beschikbaar: In de spoedzorgketen is snelle patiëntinformatie van cruciaal belang. Wij hebben kennis van de standaarden en processen van de betrokken partijen. Hierdoor kunnen wij de brug slaan tussen deze stakeholders, om zo een optimale gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen te bewerkstelligen.
  • Zorgplatform: Eén van de mogelijke oplossing om transmurale gegevensuitwisseling mogelijk te maken is het gebruik van Zorgplatform. Dit platform maakt het voor andere zorgorganisaties en -leveranciers mogelijk om aan te sluiten. Hierdoor ontstaat er één centrale plek waar zorgverleners patiëntgegevens kunnen ophalen en delen met elkaar. Een belangrijke voorwaarde voor deze aansluiting is dat de deelnemende organisaties gegevens kunnen delen volgens de opgestelde zorgstandaarden.
  • Mobile devices: Het adviseren over mobiele applicaties en het bieden van best practices om weloverwogen keuzes te maken. Wij zijn de implementatiepartner in elke stap van het proces.

Bruggenbouwers

Samen met ziekenhuizen werken we enthousiast aan optimale Connected Care-toepassingen en daarmee ook aan optimale zorg. Klanten zijn blij met onze expertise waarmee we voorkomen dat iedere zorginstelling het wiel opnieuw moet uitvinden. Doordat we meedenken over welke oplossing het best beantwoordt aan de vraag. Wij zijn bruggenbouwers tussen de verschillende betrokken partijen en steken daar waar nodig onze handen uit de mouwen. 

Meer Connected Care nieuws, cases en artikelen

Meer weten over onze Connected Care dienstverlening? Lees hier alle relevante nieuwsberichten, artikelen en ervaringen van klanten die je voor gingen.

Project faciliteiten eHealth WZA fase 2
VIPP 5 - start vandaag nog - uitgelicht
Digitale zorg toekomstbestendige zorg CuraMare - PinkRoccade Ziekenhuizen
Transmurale gegevensuitwisseling - vier aandachtspunten ten behoeve van de implementatie
VIPP 5 - start vandaag nog - uitgelicht
VIPP5 belangrijke zaken - PinkRoccade Ziekenhuizen
XDM optimalisatie

5 Tips voor optimalisatie XDM

Nieuws
Patiëntenportaal COVID-19 screening
eHealth marktonderzoek PinkRoccade Ziekenhuizen
VIPP5

Vijf VIPP5 weetjes

Nieuws

XDM, XDS of Zorgplatform?

Nieuws
XDS Erasmus MC klantcase PinkRoccade Ziekenhuizen

XDS bij Erasmus MC

Case
VIPP A2 ZGT klantcase PinkRoccade Ziekenhuizen
Project faciliteiten eHealth WZA fase 2
Project faciliteiten eHealth WZA
VIPP5-5 tips om nieuwe subsidies te overleven PinkRoccade Ziekenhuizen
Patiëntenportaal na VIPP - wat nog meer
Patiëntenportaal na VIPP - sturen met rapportages
Patiëntenportaal na VIPP - online afspraken maken
Patiëntenportaal na VIPP - winst met e-consult
Patiëntenportaal na VIPP - digitale patiëntvoorlichting
eHealth consultant

De IGJ en eHealth: hoe zit dat?

Nieuws

“Ik sta voor u klaar”

Renate Steenvoorden
BU Manager Ziekenhuizen

Benieuwd naar ons? Bel gerust met Renate op 06 2732 1909
Of e-mail naar Renate.Steenvoorden@pinkzlc.nl
Liever teruggebeld worden? Vul dan ons terug-bel-formulier in

Bel mij terug

* Verplicht veld. Gegevens worden niet gedeeld met ‘derden’.

Contact

© Copyright PinkRoccade Ziekenhuizen & Laboratoria | Onderdeel van TSS | Privacy beleid