fbpx

Vijf VIPP5 weetjes

Vijf punten over VIPP5 die u nog niet wist

22 september 2020

Het online eHealth spreekuur “VIPP5 door de ogen van een auditor” van 14 september jl. was druk bezocht. De vele vragen over allerlei VIPP5 aspecten werden op een deskundige en enthousiaste wijze behandeld door auditor Theo de Breed van Risk Knowledge. Graag delen wij de vijf weetjes over VIPP5 die in het webinar zijn behandeld en ons inziens minder bekend zijn.

Vijf weetjes over VIPP5:

  1. Een auditor mag helpen en adviseren bij de opzet van het project en de wijze waarop het kan voldoen aan de eisen voor de subsidies. Het is aan te raden om in een vroeger stadium van het project contact te hebben met de auditor.
  2. Voor uitwisseling met andere zorginstellingen is een dienstverlener/zorgaanbieder module (DVZA) nodig. Op de MedMij website staat een lijst met gecertificeerde partijen.
  3. Om de subsidie te behouden is vijf procent gebruik van een PGO vereist. VWS zal dit percentage gaan monitoren en eventueel nog bijstellen als dit niet haalbaar blijkt te zijn.
  4. Voor het invullen van online vragenlijsten (VIPP5, module 2) is er geen norm voor de wijze waarop dit moet gebeuren. Het invullen van de vragenlijst zelf hoeft niet via een PGO, maar mag ook bijvoorbeeld door via een PGO een link naar de patiënt te sturen. De patiënt kan de vragenlijst dan ook via het patiëntenportaal invullen.
  5. Er is een handige VIPP5 FAQ lijst te vinden op de site van NOREA (de beroepsorganisatie van IT-auditors). Elke maand wordt deze geactualiseerd en aangevuld.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van de VIPP5 regeling? Onze consultants hebben ruime ervaring met VIPP en helpen u graag! Klik hier voor meer informatie over onze VIPP-dienstverlening of neem contact op met Renate Steenvoorden (Renate.Steenvoorden@PinkRoccade.nl | 06 2732 1909).

Meer nieuws lezen?

Meer weten over onze dienstverlening? Hier leest u alle relevante nieuwsberichten, artikelen en ervaringen van klanten die u voor gingen.

Blijf op de hoogte

Laat uw gegevens hieronder achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

* Verplicht veld. Geen zorgen: uw gegevens zijn veilig. We sturen alleen als we informatie voor u hebben. Reken op maximaal 2 e-mails per maand.

“Ik sta voor u klaar”

Renate Steenvoorden
Managing Director

Benieuwd naar ons? Bel gerust met Renate op 06 2732 1909
Of e-mail naar Renate.Steenvoorden@pinkzlc.nl
Liever teruggebeld worden? Vul dan ons terug-bel-formulier in

Bel mij terug

* Verplicht veld. Gegevens worden niet gedeeld met ‘derden’.

Contact

© Copyright PinkRoccade Ziekenhuizen & Laboratoria | Onderdeel van TSS | Privacy beleid