fbpx

ICT helpt wachtlijsten verkorten bij Spijkenisse Medisch centrum

SMC neemt neurochirurgische patiënten over van Maasstad Ziekenshuis

In deze klantcase geven wij het woord aan Pauline Schömbs om haar ervaringen te delen betreft het extra bouwen van de module neurochirurgie in het huidige EPD. Zij is hoofd ICT in het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) en was nauw bij dit project betrokken. Het SMC werkt regionaal samen met enkele andere ziekenhuizen op het gebied van kennis en inzet. SMC investeert in de toekomst en is sinds kort weer bezig met verschillende interessante zorginnovaties.

“IN DIT TRAJECT WAREN ER VELE WINNAARS”

Pauline Schömbs Spijkenisse Medisch Centrum

Lange wachtlijst van neurochirurgische patiënten

Schömbs vertelt: “In het nabijgelegen Maasstad Ziekenhuis was er een lange wachtlijst van neurochirurgische patiënten. Tegelijkertijd hadden wij in het SMC nog voldoende ruimte om deze patiënten te helpen. Er is toen besloten de neurochirurgische patiënten over te nemen van het Maasstad Ziekenhuis. Dat was voor ons zorginhoudelijk een uitdaging, maar ook zeker qua ICT. Daarnaast moest het ook op zeer korte termijn gecreëerd worden in het elektronisch patiëntendossier. Zelf hadden we hiervoor echter onvoldoende kennis en mensen beschikbaar om dit zo snel te realiseren. We zijn op zoek gegaan naar een manier om dit toch snel te realiseren”.

Snelle, gestructureerde en flexibele werkwijze

“Door de snelle reactie en flexibele werkwijze van PinkRoccade Healthcare konden wij snel van start. Door een intensieve samenwerking en een goede informatiedeling tussen onze beheerders en de ontwikkelaars van PinkRoccade konden wij na verloop van tijd ook veel zelf oppakken”, aldus Pauline Schömbs.

Een mooi resultaat

Dit alles heeft voor een mooi resultaat gezorgd. Schömbs: “In dit traject waren er vele winnaars. Op de eerste plaats werden de patiënten veel sneller geholpen. Voor ons als ziekenhuis was het een mooie ervaring. Voor Maasstad Ziekenhuis was het prettig dat bij hen de wachtlijst verdween. En PinkRoccade is door dit succesvolle traject van een gewone leverancier een strategische partner geworden.”

Meer cases bekijken?

Klik hier voor meer ervaringen van klanten die u voor gingen.

GLIMS 9
Digitale zorg toekomstbestendige zorg CuraMare - PinkRoccade Ziekenhuizen
Klantcase Diakonessenhuis preoperatieve screening - uitgelicht

Blijf op de hoogte

Laat uw gegevens hieronder achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Bel mij terug

* Verplicht veld. Geen zorgen: uw gegevens zijn veilig. We sturen alleen als we informatie voor u hebben. Reken op maximaal 2 e-mails per maand.

Contact

© Copyright PinkRoccade Ziekenhuizen & Laboratoria | Onderdeel van TSS | Privacy beleid